Sunday, March 18, 2012

Sunday Dinner A´la Rich

After what happened...

If you don't read my other blog "Chubby N Chieque" you don't know what happened at D´Box. A funny, scary and a hard job, indeed. But, it all ended in a very happy ending.

As MOTH (man of the house) was busy in his project (re-doing) the foyér and I was not feeling the best (again). Darn! influenza!!! it comes and goes! Anyways, I was a bit starving as so MOTH (hard working GH-great hubby). I decided to cook Cordon Blu a´la Rich §;-)  
You know that I always modify and that's my expertise. 

CORDON BLU A´LA RICH...
Ingredients:
2 servings:
4 slices of schnitzel meat
1 dl pelt flour
2 dl breadcrumb
200 gram gruyeré cheese
2 eggs
Salt & black pepper to taste
Toothpicks
Lactose free margarine
To Do:
- Pound the meat in a plastic foilé wrap cutting board. I also cover the meat with plastic foilé to impede the blood or water to fleck.
- Beat eggs and mix the spices & salt
- Add the cheese between 2 slices of meat and close it with toohpicks
- Put the meat in the beaten eggs, let stay for 5 mins
- Prepare the pelt flour in a large plate and the breadcrumb in the other
- Dip the meat in the pelt flour and back to the rest of the beaten eggs again
- Lastly, dip the meat to the breadcrumbs and let it stay for 5 mins
* Fry the meat in medium heat until golden brown. Don't over fry...
* Transfer the meat to a baking dish and bake it until done.

VOILÁ--- BON APTIT
Pesto marinated cherry Tomatoes, mini olives & salad

15 pcs cherry tomatoes
3 tsbp mini olives 
Half lettuce bouqute
Pesto:
*** I omit the nuts for allergy free pesto
3 stem of fresh parsley & basilica
1 dl parmesan mix with gruyeré cheese
Virgin olive oil
1 clove garlic
Salt & pepper to taste
Dressing:
Balsamic vinegar, olive oil and 3 tsp water. Mix it with lemon pepper, salad mix herbs. Beat or blend well in a food processor to get that delicate consistence. Salt to taste.
To Do:
Open and take out the seeds of the cherry tomatoes. Mix all ingredients for pesto and dash with salt and pepper to taste. Marinate the tomatoes and mini olives while your preparing the meat. Cut the lettuce in 1/6 in size. I prefer to have bigger slices rather than small (this reminds me of pizza salad).
**********************************************************
SWEDISH:
Ingredienser:
2 portioner:

4 skivor schnitzel kött
1 dl dinkelmjöl
2 dl ströbröd
200 gram gruyère ost
2 ägg
Salt & svartpeppar efter smak
tandpetare
Laktosfri margarin


Att göra:
- Banka köttet i en  täck  
skärbräda av plastfolie. Täck också köttet med plastfolie för att hindra blodet eller vattnen att stänka

 - Vispa ägg och blanda kryddorna och salt
- Lägg osten mellan 2 skivor av kött och förslut med tandpetare
- Lägg köttet i dem vispade äggen, låt stanna 5 minuter
- Förbered dinkelmjöl i en stor tallrik och ströbröd i den andra
- Doppa köttet i 
dinkelmjölet sen lägg tillbaka i äggen
- Slutligen, doppa köttet till ströbrödet och låt den stanna för 5 min
* Stek köttet i medel värme tills de är gyllenbruna. 
* Överför köttet till en ugnsform och ställ in i ugnen tills köttet är klart, c:a 30 mins

Pesto:
** Ej pinjenötter för allergifri pesto
3 st färska basilika och persilja
 1 dl riven Parmesan och gruyerè ost
2 vitlöksklyftor

1 nypa salt och vitlöksalt
1 dl olivolja

Dressing:
Balsamvinäger, olivolja och 3 tsk vatten. Blanda med citronpeppar och sallad mix krydda. Vispa   eller blanda väl i en matberedare för att få det fina konsistens. Salt efter smak.


HOPPAS NI GILLAR MIN ENKEL MATRÄTT...

1 comment: