Monday, March 12, 2012

Honey Marinated Salmon

A Springtime Light Recipe Alternative...

Me & my family try to be healthy and being healthy does not mean expensive products.
Min familj och jag alltid tänker vad och hur vi äter. Alternativet till en bra mat är att bara mångfäld tänkande...

HERE'S IS A VERY EASY ONE:
A worth trying/ LYCKA TILL...

An EZ peasy recipe:

Ingredients for marinate:

½ kgs salmon
1 lemon juice + zest
3 tsp liquid honey 
Lemon pepper
Garlic salt to taste
Extra salt for washing salmon
1 lemon to wash salmon

Green salads:
Sugar snaps
Lettuce
Blood orange

Dressing:
Lemon or depends in your taste
OR
1 dl. olive oil
½ dl. water or white wine
Salad dressing spice
1 lemon + zest
Salt to taste

To Do:

Wash the salmon with lemon thoroughly. Let it drip.
MIX all ingredients to marinate the salmon. Let it stand an hour or two in fridge.

Green Salads:

Wash thoroughly. Cut lettuce in half it's leaf. Steam the sugarsnaps a half minute. Don't ever overcook.
Peel the blood organge. Be sure to take the white husk as this is bitter.
Arrange neatly in each plates or in a server.

Salad Dressing:

My family prefer the lemon. However, the alternative is easy to do.
Just mix all the ingredients and mix in a food processor for a delicate consistence.

BON APTIT...
**********************************************

Swedish:
Ingredienser för marinad:
Halv kg lax
1 citronsaft + rivet skal
3 tsk flytande honung
citronpeppar
Vitlök salt efter smak
Extra salt för att tvätta lax
1 citron att tvätta lax


Gröna sallader:
Sugar snaps
Isbergsallad
Blodapelsin


Dressing:
Citron eller beror din smak


ELLER:
1 dl. olivolja
½ dl. vatten eller vitt vin
Salladsdressing krydda
1 citron + rivet
Salt efter smak


Att göra:
Tvätta lax med citron ordentligt. Låt det rinna.
Blanda alla ingredienser för att marinera laxen. Låt stå en timme eller två i kylskåpet.


Gröna Sallader:
Tvätta ordentligt. Skär sallad i stor bit.  Snabb ångkoka sockerärtor. Skala blodapelsinen. Var noga med att ta den vita skalet eftersom det är bitter. Lägg blandsallad prydlig på tallrikar eller i en serveringsfat.


Salladsdressing:


Min familj föredrar citron. Emellertid är det alternativt lätt att göra.
Bara blanda alla ingredienser och blanda i en matberedare till en fint konsistens.

BON Aptit ...
*********************************************************************************

2 comments:

  1. Spännande med nya recept, och toppen att du skriver dom på svenska också. Här kommer jag titta in igen.
    Kramar
    AnnaMaria

    ReplyDelete
  2. Yummy, Chie! This looks really good...Christine

    ReplyDelete